الانتقال إلى المحتوى

المشاكل و حلها


John

Recommended Posts

موضوع رقم (1)



كيفكم يا أعضاء المنتدى الكريم ArabOracle
أحنا كنا اتكلمنا فى موضوع ان كل واحد يكتب المشكلة اللى قابلها و حلها كى تتم الأفادة
http://www.araboug.org/ib/index.php?showtopic=663
وأسمحو لى ان نبدا فيها من الأن و ياريت الأعضاء الذين قابلتهم مشاكل و تم حلها يكتبون الينا حتى و لا كانت المشكلة صغيرة
سوف أبدا هذه المشاكل بمشكلة الكومبو بوكس و التى تم حلها عن طريق مواضيع فى هذا المنتدى الكريم و بواسطة أعضائة

أول مشكلة عن الكومبو بوكس و هى ان الكومبو يكون فارغ فى الرن تايم بتاع البرنامج و فى بعض الحالت يجب ان يكون الكومبو بة قيمة افتراضية و ثانى مشكلة هى انه كان يكون فى الكومبو اماكن فارغه فى الاخر و دية كانت بتعمل مشكلة فى التريجر الخاص بالكومبو بوكس

والملف الرفق به حل المشكلة و فورم كمثال
و سوف ننتظر من الأعضاء المشاركات بمواضيع مماثلة و ليست كلمات شكر ...
وكل عضو يضع موضوع جديد يعطى لة رقم أكبر من أخر رقم بواحد ;)
بحيث أن أى عضو لة أى سؤال يسال برقم الموضوع
من فضلكم ممنوع رسائل الشكر
و شكراً

1.zip

تم تعديل بواسطة John
رابط هذا التعليق
شارك

انت قصدك اللسته الnew_list ادتلها قيمة اول label بحيث متبقاش فاضية زى الOLD_list طيب تأثير ده على الانترفيس باين بس هل ليه تأثير على الكود!!! بتهيألى لأ لانك لازم حتختار منها قيمة ويفاير when-list-change
ممكن زيادة التوضيح؟؟!!

رابط هذا التعليق
شارك

الأخت Oramaster
احنا عندنا حاجات Not Null فمثلا جنسية الموظف لو طلع الكومبو فارغ فى الانتر فيس عندما يختار المستخدم حفظ سوف تظهر رسالة خطأ اما اذا كان فية قيمة أفتراضية سوف يضعها فى السجل

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 1 شهر...

السلام عليكم ... يا أخواني كيف حالكم ان شاء الله تمام ..
يا شباب عندي مشكله ماني عارف ايش جننتني

انا دحين عندي أوراكل 9i معاه الدفلوبر 6i شغال زي الحلاوه مافيهم اي مشاكل
أمس نزلت اوراكل 10g الجديد قلت اجرب شي جديد .. البرنامج كبير جدا وصراحه انا ماني مهتم بكل الأوراكل بقدر ماني مهتم بالدفلوبر الجديد.. بس المشكله أني لما أعمل "رن" للفورم الي مسويه يطلع لي متصفح الأنترنت ..ومايشتغل ماني عارف هل الدفلوبر الجديد يشتغل على الاكسبلورر .. ولا محتاج برنامج "باتش" عشان يشتغل .. بس يا ريت الي عنده مشكله من ها النوع يعلمنا ايش الحل
ودمتم

رابط هذا التعليق
شارك

  • بعد 2 أسابيع...

سؤال للمناقشه ؟
الاخوة الاحباء عندي استفسار : هل يمكن ان اقوم باستدعاء فورمه كالاتي :
1- استخدم دالة لجلب المسار
2- استخدم اسم الفورمه كمتغير ياخذ قيمه من جدول الفورم الموجود في قاعدة البيانات

بالنسبه للجزء الاول فالاجابه عليه في هذا اللينك
http://www.araboug.org/ib/index.php?showtopic=1299

اما الجزء الثاني فارجو منكم الاجابة

اخوكم امجد محمد

رابط هذا التعليق
شارك

بالنسبة لـ Combobox
يمكن تعبئتها عن طريق Record Group
أو عن طريق تعليمات الـ Add_List_element
وبعد الإنتهاء فقط استخدم خاصية الـ Required كالتالي
Set_Item_Property( 'Combobox_name', Required, Property_True )

رابط هذا التعليق
شارك

الأخ أمجد محمد بالنسبة للطلب الأول يمكنك استخدام الدالة التالية لإظها مسار أو اختياره
:BKPath := Get_File_Name( 'C:\', NULL, NULL, NULL, Open_File, False );
كما يمكنك قراءة المزيد في الـ Forms Builder Help
أما الطلب الثاني فلم أفهمه يرجى التوضيح

رابط هذا التعليق
شارك

الاخ الحبيب
جزاكم الله خيرا علي الرد والاهتمام :)
الموضوع باختصار كالاتي :
من فورمة البدايه اريد عمل ليست تاخذ قيمها ديناميك من جدول في الداتا بيز وهو جدول الفورم(وهو جدول مكون من حقلين وهو رقم الفورمه واسم الفورمه فقط) وهذا سهل لكن عند الضغط علي اي اختيار من اللسته اريده ان يقوم بفتح هذه الفورمه بحيث ياخذ اسمها من الجدول الخاص بالفورم علما بان رقم الفورمه هو المختار من اللسته فكان المطلوب الاتي لكيتتم العمليه بنجاح :
1- ان تقوم داله بتحديد المسار الذي توجد فيه الفورم وهذه موجوده في المنتدي في اللينك السابق وهي تعمل بكفاءة ممتازه
2- ان يكون اسم الفورمه متغير ياخذ قيمه من جدول الفورم اذا كان رقم الفورمه في جدول الفورم هو نفس قيمة الليسته
وهذا الجزء الثاني لم استطع عمله
اذا لم يكن كلامي واضح فارجو مراجعة اللينك الاتي وفيه الفورمه المطلوب التعديل فيها fmb
http://www.araboug.org/ib/index.php?showtopic=1299
اسف علي الاطالة وتضيع الوقت ولكن ارجو ممن لديه خبره مساعدتي وجزاكم الله خيرا للمره المليون
اخوكم امجد محمد

رابط هذا التعليق
شارك

انضم إلى المناقشة

يمكنك المشاركة الآن والتسجيل لاحقاً. إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.

زائر
أضف رد على هذا الموضوع...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   تمت استعادة المحتوى السابق الخاص بك.   مسح المحرر

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

جاري التحميل
×
×
  • أضف...

برجاء الإنتباه

بإستخدامك للموقع فأنت تتعهد بالموافقة على هذه البنود: سياسة الخصوصية