الانتقال إلى المحتوى

جدول في متغير


timor

Recommended Posts

السلام عليك
يا جماعة انا مقابلني مشكلة
انا محتاج اني اضع اسم جدول في متغير
ودة علي فكرة في الفورمز مش الريبورتس
ويارب الاقي الحل
سلام ;)

رابط هذا التعليق
شارك

الموضوع باختصار اني باعمل لكل محافظة جدول باسمة
اسم الجدول لازم يكون اولةgov
وفي نهايـتة اسم المحافظة
يعني محافظة القاهرة تبقي
gov_01
بس المشكلة لما العميل يختار المحافظة باضع اسم الجدول gov
+ كود المحافظة لكن منفعش اني ابعت الكلام دة في متغير لانة اصلا مرضيش يقبلة في الفورمز
ودي المشكلة باختصار

رابط هذا التعليق
شارك

الاول هل حضرتك عامل لكل محافظة جدول خاص بيها
لو كان كدة اعذرنى تصميم الداتا بيز كدة خطأ يعنى لو عندى 30 محافظة هنشأ 30 تيبل
انتة بامكانك تعمل جدول واحد فقط وتضع فية كل المحافظات
ولو حضرتك ليك هدف معين من كدة اوعدك انى هرد عليك فى اقرب وقت

رابط هذا التعليق
شارك

حضرتك انا عارف ان هو غلط بس انا كل محافظة بتضع في الجدول كل شهر نصف مليون سجل
وانا عندي اللي شغال عليهم حاليا 20 محافظة يعني كل شهر 10 مليون سجل وبالتالي مش عايز اقولك كمية البطء
ولذلك دة كان اقتراح المدير واضطرينا نوافق علية بالرغم انة مش مقبول اوي
ليك انك تتخيل المشروع شغال بقالة 4 شهور فية 40 مليون سجل بس
ولكن لو قسمناهم اعتقد الموضوع هيختلف

رابط هذا التعليق
شارك

السلام عليكم
حل المشكلة بتاعك هتتعمل بديناميك سيكول
حول تقرأ شابتر 7 فى كتاب بى ال سيكول يونفرستى
الشبتر بعنوان
oracle supplied packages
وبص على شرح الباكدج دى
dbms_sql package
وكمان
execute immediate
مع العلم كل الجمل اللى هوة شارحها بتتنفذ على سيكول مش الفورمز
وعشان تتعامل معها على الفورمز
حط الجملة بتاعتك فى داتا بيز فانكشن واستدعيها من الفورمز
ودى فانكشن معمولة

[b][font="Courier"]
[left]CREATE PROCEDURE del_rows[/left]


[left](v_table_name IN VARCHAR2,[/left]


[left]rows_deld OUT NUMBER)[/left]


[left]IS[/left]


[left]BEGIN[/left]


[left]EXECUTE IMMEDIATE 'delete from '||v_table_name;[/left]
 
[left]rows_deld := SQL%ROWCOUNT;[/left]


[left]END;[/left]

[/b][/font]




ودة شرح وافى عملة بعض الاعضاء لشرح ديناميك سيكول

ودة اللنك بتاعة

http://dc15.4shared.com/download/7638627/1...j7rcEZIn8H9BkBd

وبحاول دلوقتى اشوف طريقة افضل من عمل فانكشن


بس حاول تجرب الطريقة دى
واى مشكلة ياباشا احنا فى الخدمة

تم تعديل بواسطة mw_wageeh
رابط هذا التعليق
شارك

انضم إلى المناقشة

يمكنك المشاركة الآن والتسجيل لاحقاً. إذا كان لديك حساب, سجل دخولك الآن لتقوم بالمشاركة من خلال حسابك.

زائر
أضف رد على هذا الموضوع...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   تمت استعادة المحتوى السابق الخاص بك.   مسح المحرر

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

جاري التحميل
×
×
  • أضف...

برجاء الإنتباه

بإستخدامك للموقع فأنت تتعهد بالموافقة على هذه البنود: سياسة الخصوصية